Winter Park addition and renovation

Case study

Original one-story house was designed for a submarine admiral and reflected his experience - highly compartmented spaces made the living area seem small. Every bathroom was divided into three booths, for toilet, shower and sink. The rear-facing carport meant a large portion of the backyard was devoted to driveway and turnaround space. **** The carport was converted to a skylit living room. By exposing the roof trusses, the space was made taller without structural changes. The living room is open to the dining room, but clearly demarcated by built-in furniture. **** Bookshelves, entertainment cabinet and window seats make the former living room into a comfortable library. **** The back yard was too narrow for a swimming pool. Eliminating one of the ground floor bedrooms made it wide enough for a lap pool with a gazebo at one end. The new second floor contains the children's bedrooms and loft area. **** The master bedroom fireplace mantel and new bathroom countertops are concrete enlivened with seaglass aggregate. These were made by the same craftsman who made the mosaic address plaque over the garage.

P1010672

Project Gallery